Un obiect care pare a fi un OZN a fost filmat în urmă cu câteva zile deasupra localității Târnăveni. Locuitorii zonei nu își pot explica fenomenul și îl atribuie unei apariții extraterestre.

Mai multe secvențe, filmate noaptea în județul Mureș au stârnit imaginația localnicilor și i-a făcut pe unii cercetători să le analizeze, în detaliu.

Un corp luminos, care nu a fost identificat, ar fi fost surprins pe cer, și nu puțini au fost cei s-au gândit că ar aparţine unei civilizații necunoscute.

Specialiştii sunt mai precauți, și înclină spre ceva mai pământean, cum ar fi o dronă.

Imaginile care surprind un obiect luminos deasupra municipiului Târnăveni au fost filmate în 14 aprilie, în jurul orei 22.00.

Martor: „A apărut o lumină puternică și pe urmă s-a stins. Galben-portocaliu.”

Sorin Megheșan, primar Târnăveni: „Marea majoritate a oamenilor care l-au văzut, l-au descris ca un obiect care avea o direcție de deplasare necontrolată și un obiect necunoscut.”

Liviu Mircea este cercetător la Universitatea Babeș-Bolyai, responsabil cu observatorul astronomic din Cluj-Napoca. A analizat imaginile și caută explicații.

„Imaginea este una defocalizată și atunci, clar, această turbulență optică creează impresia că este un OZN. Este un obiect zburător precis și deocamdată neidentificat. Corp ceresc natural nu poate fi, fiindcă acestea au o traiectorie fie curbilinie, fie razantă. Obiectul acesta este cvasifix.”

Cercetătorul a analizat și posibilitatea ca obiectul să aparțină unei alte civilizații. A exclus însă repede această variantă.

Liviu Mircea, cercetător: „Trebuie să avem în vedere că la 30 de kilometri de Târnăveni este bază militară de la Luna. S-ar putea zice că e un echipament de supraveghere NATO.”

Imaginile filmate în Târnăveni sunt analizate acum și de alți specialiști din țară. Mai multe puteți citi AICI.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: captură video