O mulţime impresionantă a participat, ieri dimineaţă, în centrul municipiului Miercurea-Ciuc, la tradiţionalul ceremonial de sfinţire a bucatelor cu ocazia Paştelui Catolic.

După doi ani de restricţii cauzate de pandemie, credincioşii au putut participa din nou, în număr mare, la ceremonialul din prima zi a Paştelui catolic.

Oamenii au purtat coşuri în care se aflau ouă roşii, şuncă, drob, friptură sau prăjituri, iar mulţi au venit cu flori în mâini, acestea urmând să înfrumuseţeze masa de Paşti. Unii dintre participanţi au venit îmbrăcaţi în costume populare secuieşti şi foarte multe familii au participat alături de copii, care au purtat mici coşuri cu ouă roşii şi bucate de Paşti, pentru a transmite mai departe această tradiţie.

Evenimentul de la Miercurea Ciuc era programat să se desfășoare doar pe platoul din fața Palatului Administrativ, însă din cauza prezenței extrem de mari, autoritățile au decis ca aria să fie extinsă și în zonele adiacente.

Din această cauză, două bulevarde din centrul orașului Miercurea Ciuc au fost blocate circulației, duminică dimineața, încă de la prima oră.

Foto: Facebook Magyarország Főkonzulátusa Csíkszereda (Consulatul General al Ungariei la Miercurea Ciuc)