Listele cu cele peste peste 300 de obiectivele care vor fi cuprinse în cele 12 rute culturale au fost aprobate miercuri, 6 aprilie, prin ordinele comune ale ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, ministrului Antreprenoriatului și Turismului, ministrului Culturii și ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Listele cu obiectivele selectate ce vor face parte din cele 12 rute turistice/culturale pot fi consultate AICI.

Două castele din județul Mureș au fost cuprinse ca obiective în Ruta Castelelor, care face parte din cele 12 rute turistice/culturale din România. Cele două castele din județ incluse în această rută (ce cuprinde doar 14 obiective la nivel național) sunt Castelul Teleki din Gornești și Castelul Pekry-Radák din Ozd (com. Bichiș).

De asemenea, în cele 12 rute turistice/culturale naționale au fost introduse și: Zidul Cetății Sighișoara (specific: tronsoanele 12, 16 și 22 din Cetatea Sighișoara) – inclus în Ruta Cetăților (care cuprinde doar 18 obiective la nivel național); Castrul roman de la Parcul arheologic Călugăreni – inclus în Ruta Castrelor romane; Biserica Unitariană Sânvăsii (com. Gălești) – inclusă în Ruta Sfântului Ladislau.

MS / Foto: caracter informativ – Castelul Pekri din Ozd