Valoarea tichetelor de masă va crește. Anunțul a fost făcut de președintele PSD înaintea unei ședințe a coaliției în care se va stabili noul cuantum. Întâlnirea are loc azi, când vor fi puse la punct detalii şi despre alte măsuri din pachetul de sprijin printre care tichete pentru alimentele de bază acordate celor cu venituri mici și voucherele pentru elevi.

Tichetele de masă pentru angajați au acum o valoare de 20,17 de lei pe zi. Prea mică în condițiile în care alimentele s-au scumpit accelerat în ultimele luni, consideră liderii coaliției.

Sunt în discuție două variante: fie creșterea valorii la 30 de lei, fie dublarea lor.

Urmează să se decidă și valoarea voucherelor de alimente pentru cei cu venituri mici.

Surse politice spun că dublarea valorii tichetelor de masă ar fi prea costisitoare pentru buget. O creștere la 30 de lei înseamnă un efort bugetar de 13 miliarde de lei, din care jumătate urmează să fie finanțată din fonduri europene.

Aprobarea pachetului de măsuri e prioritară în acest moment, spune și președintele interimar al PNL.

Sindicatele spun că măsuri precum creșterea valorii tichetelor de masă sunt binevenite, dar insuficiente în contextul actual.

Blocul Naţional Sindical anunţă un miting și un marș de protest în Capitală, săptămâna aceasta, tocmai pentru a cere Guvernului măsuri pentru securitatea energetică şi alimentară a României, dar şi pentru compensarea efectelor economice şi sociale ale războiului din Ucraina.

MS / Foto: caracter informativ