Șoferii care nu-și plătesc amenzile în termen de două luni ar putea rămâne fără permis de conducere. Este propunerea unor parlamentari PNL.

Inițiatorii proiectului de lege spun că foarte mulţi români uită să dea banii la stat, iar bugetele locale sunt tot mai sărace.

Propunerea, aflată în prezent în dezbatere la Senat, prevede ca şoferii care nu îşi plătesc amenzile de circulaţie în decurs de două luni să rămână fără permis de conducere. Le va fi însă restituit la achitarea întregii sume, indiferent de cuantumul amenzii. Părerile șoferilor sunt împărţite, scrie stirileprotv.ro.

Șofer: „Permisul e permis, amenda e amendă. Am greşit, plătesc, dacă am greşit pentru luarea permisului, dau şi permisul. Dacă nu, plătesc numai amenda. Nu, nu, nu mi-ar conveni.”

Șofer: „Da, ar fi corect şi normal să se plătească, pentru că nu e normal ca eu, care le plătesc şi nu am nici o problemă, iar altul care nu plăteşte de ani de zile nici o amendă. Şi e cu mine în trafic şi poate să facă în continuare aceleaşi rele.”

Ţări precum Austria, Franţa sau Belgia au deja de o astfel de lege, susţin iniţiatorii proiectului.

Florin Roman, deputat, inițiatorul legii: „Proiectul de lege vine cu o sancţiune destul de dură pentru cei care nu îşi achită amenzile în sensul că, dacă în termen de 60 de zile acest lucru nu se întâmplă, li se ridică dreptul de a conduce autovehiculul prin ridicarea dreptului de a conduce.”

În prezent, cei care primesc o amendă de circulaţie au la dispoziţie 15 zile ca să o poată plăti pe jumătate. Multora însă nu le pasa iar prejudiciul cauzat astfel bugetelor locale este foarte mare.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: caracter informativ