Mai mulţi saci cu buletine de vot din Ungaria a fost descoperite, în cursul zilei de miercuri, aruncate pe un câmp din localitatea Livezeni din judeţul Mureş.

Poliţiştii au fost sesizaţi şi a fost deschis un dosar penal. Momentan se încearcă să se afle dacă aceste buletine de vot sunt valabile, dat fiind faptul că duminică în Ungaria vor avea loc alegerile parlamentare.

„La data de 31 martie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe un teren viran de pe raza localității Livezeni, au fost găsite mai multe plicuri desigilate și buletine de vot.

Acestea au fost ridicate de către polițiști, în vederea clarificării cu exatitate a situației de fapt și luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis IPJ Mureş.

UDMR susţine pe pagina de socializare a uniunii că este vorba despre o provocare pentru a discredita voturile maghiarilor de peste graniţă.

“UDMR condamnă acuzaţiile care sugerează că ar fi vorba de o fraudă electorală. De asemenea, considerăm inacceptabilă şi nefondată cererea partidelor de opoziţie din Ungaria de a anula toate voturile exprimate în afara Ungariei. Imaginile confirmă clar că este vorba de o provocare organizată, al cărei scop este discreditarea voturilor de peste hotare. Oricine s-ar afla în spatele provocării, el încearcă să manipuleze opinia publică în modul cel mai josnic. Respingem cu cea mai mare fermitate această manipulare!” – scrie în comunicatul UDMR.

Sursa / Foto: realitateademures.net