Potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Horea” al județului Mureș, luni, 28 martie, un pompier din cadrul ISU Mureş, plutonier adjutant Adrian Bloj, a reuşit să salveze o femeie care voia să se sinucidă, după ce a fost alertat de doi copii.

,,Aseară, în jurul orei 20:00, doi copii au venit la sediul inspectoratului și au anunțat că în timp ce se jucau pe unul dintre platourile învecinate ale inspectoratului au văzut „o tanti care stă pe calea ferată”. De cum a auzit de eveniment, plutonierul adjutant Bloj Adrian s-a deplasat de îndată la locul indicat de copii, unde a găsit o doamnă care stătea pe calea ferată. ‘Bună ziua stimată doamnă, vă putem ajuta cu ceva?’ aceasta răspunzând că așteaptă trenul. ‘Știți, trenul nu oprește aici. Știu că nu oprește dar…’ Colegul nostru a reușit să o convingă să părăsească calea ferată, îndrumând-o spre o zonă sigură. În timp ce Adrian ducea o luptă fragilă în liniștirea persoanei, a sunat la numărul unic de urgență 112 și a solicitat forțele necesare în asemenea situații. Până la sosirea echipajului medical, acesta nu a scăpat-o din ochi și a discutat pozitiv cu ea continuu”, au precizat reprezentanții ISU ,,Horea” al județului Mureș.

Plutonier adjutant este încadrat la ISU Mureș din anul 2006 și își desfășoară activitatea în cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților.

“Mulțumim colegului nostru Adrian, pentru devotamentul față de pompierii mureșeni, acesta de fiecare dată dă dovadă de implicare, seriozitate și tenacitate, atât în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu cât și în afara acestuia”, au mai precizat reprezentanții ISU Mureș.

MS / Foto: ISU Mureș (colaj)