Ministrul Energiei dă asigurări că România va avea gaze naturale și din alte surse iarna viitoare, “până la un miliard de metri cubi în plus”, odată cu începerea exploatării în Marea Neagră.

Ministrul a făcut anunțul în condițiile în care compania Black Sea Oil&Gas a început exploatarea gazelor din Marea Neagră.

“România va avea gaze şi din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră. Exploatarea gazelor din Marea Neagră a început deja, de către cei de la compania Black Sea Oil&Gas. (…) Începând de anul acesta vom avea un miliard de metri cubi de gaze în plus”, a scris Virgil Popescu pe Facebook. Această cantitate poate ajuta România să reducă considerabil importurile.

Ministrul a subliniat și că Romgaz va finaliza în scurt timp preluarea perimetrului Neptun Deep, de la Exxon: “Prin această tranzacţie, cei de la Romgaz preiau şi tehnologia şi contractele aferente pentru începerea lucrărilor, ca în 2026 să avem deja gaze naturale, pentru a fi folosite cât mai mult în România”, a adăugat ministrul.

Popescu a subliniat faptul că perimetrul offshore Neptun Deep nu se află în zona care a făcut obiectul procesului dintre România și Ucraina cu privire la Insula Șerpilor.

MS / Foto: caracter informativ