Două școli din Mureș au rămas fără căldură, după ce le-a fost sistată furnizarea cu gaz. Facturile care au venit sunt de aproape cinci ori mai mari decât cele plătite în aceeași perioadă a anului trecut, iar conducerea instituțiilor a întârziat plata.

Mai mult, în școală nu a fost făcută nici verificarea sistemului de gaze. Așa că, până la remedierea situației, mulți elevi au renunțat să meargă în clase, iar unii stau la ore cu hainele de iarnă pe ei.

Școlile din comuna Iclănzel, unde învață aproape o sută de elevi, au rămas fără căldură de joia trecută. În sălile de clasă, termometrele arată 11 grade celsius, prea frig pentru ca unii părinți să își mai trimită copiii la școală.

Teban Simona, părinte: „Știm că s-a tăiat gazul. Nu i-am lăsat, au zis dacă vrem să lăsăm două trei ore, dar nu i-am lăsat. Îi ținem acasă și când îi dau drumul, vor recupera.”

Csegedi Melinda, părinte: „Nu a mers din cauză că e foarte sensibil și se răcește foarte repede. De vreo două zile. E frig și nu are rost.”

Pentru cei care au rămas în bănci, conducerea a hotărât ca orele să nu mai înceapă de dimineață, devreme, și să fie mult mai scurte, pentru ca elevii să nu stea prea mult în frig.

Tamara Sipos, director de școală: „Am stabilit la nivelul consiliului profesoral ca elevii să înceapă cursurile la ora zece și să se micșoreze orele. Stau îmbrăcați și ieșim în curte.”

Autoritățile locale spun că s-a ajuns în această situație pentru că au venit facturi foarte mari, iar plățile lor au întârziat.

Nicolae Banea, primarul comunei Iclănzel: „Toată lumea știe, facturile s-au dublat sau chiar s-au triplat. Contabilitatea de la școală a avut o mică întârziere de plată. Peste nouă mii de lei, față de două mii, cât era maxim în anii anteriori. Mai mult de dublu.”

Autoritățile spun că vor încerca să rezolve cât mai repede problema, pentru ca toți elevii să revină în clase.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: captură video