Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Mureș au reținut doi bărbați bănuiți de braconaj, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept. Față de unul dintre aceștia, a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.

La data de 16 martie, Poliția municipiului Sighișoara a fost sesizată de către un bărbat cu privire la faptul că nu își mai găsește câinele și ar fi auzit, totodată, în zona împădurită din Albești, mai multe focuri de armă.

La scurt timp de la sesizare, pe raza comunei Albești, polițiștii au oprit un autovehicul, în interiorul căruia se aflau 2 arme letale deținute legal, fără autorizație de vânătoare, precum și un câine decedat.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că unul dintre cei doi bărbați, în timp ce se afla pe un fond cinegetic gestionat de A.V.S.P. Sighișoara, ar fi executat foc de armă asupra animalului în cauză.

Autovehiculul și cele două arme au fost ridicate, în vederea confiscării, pentru continuarea cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, față de doi bărbați de 52 și 62 de ani, din Sighișoara, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Totodată, față de unul dintre aceștia a fost dispusa măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara.

MS / Foto: caracter informativ