Odată cu declanșarea războiului în Ucraina, panica a cuprins o parte a populației din România. Ca urmare Serviciul Pașapoarte a înregistrat un număr mare de cereri, în raport cu aceeași perioadă a anului trecut. Dar, din cauza acestei situații, s-a ajuns ca programările să se întindă pe o perioadă mult mai lungă de timp, față de cât era normal, tocmai datorită aceste situații create. Dar, cum românul este inventiv, s-a ajuns în punctul în care aceste programări să fie vândute pe internet.

Cu alte cuvinte, o nouă formă de înșelăciune a apărut în spațiul public. De ce înșelăciune? Pentru că programările la Serviciul Pașapoarte, în vederea obținerii documentului, sunt NOMINALE, și nu pot fi înstrăinate, oferite, cedate, sau vândute către terți.

MAI a emis un comunicat prin care anunță că birourile ce emit documentele vor lucra și pe perioada de weekend, pentru a rezolva toate cererile depuse.

Conform MAI, la Serviciul Pașapoarte au fost înregistrate la data de 10 martie aproximativ 35.389 programări, pentru 60.381 de persoane, iar perioada de așteptare este de 90 de zile.

Sursa: playtech.ro / Foto: caracter informativ