În următoarele două luni, orice mureșean interesat se va putea autorecenza fie de acasă, fie la unul dintre punctele de recenzare cu asistență.

Perioada autorecenzării este 14 martie – 15 mai 2022 şi se realizează prin platforma www.recensamantromania.ro.

Din păcate, site-ul recensamantromania.ro nu funcționa luni dimineață, din cauza numărului mare de accesări. INS i-a invitat pe cei care doresc să-și facă singuri recensământul să acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa autorecenzare.insse.ro.

Cei care nu vor completa chestionarul online, vor fi contactaţi de recenzori în cea de a doua etapă a recensământului, care se va desfăşura între 16 mai – 17 iulie 2022.

Primăria Târgu Mureș a deschis puncte de lucru pentru a ajuta populația în autorecenzare.

Persoanele care nu au posibilitate sau întâmpină dificultăți în a-și completa online datele personale pot cere sprijin recenzorilor ARA (autorecenzare asistată) la punctele de recensământ amenajate de Primăria Târgu Mureș.

Din 14 martie la Târgu Mureș și-au deschis porțile 9 locații (centre recensământ) pentru autorecenzare asistată (ARA), cu program zilnic, de luni până duminică, între orele 8-12, și 16-20. Pentru locații și alte detalii: recensamant.tirgumures.ro.

MS / Foto: caracter informativ