Numărul de cereri pentru eliberarea paşapoartelor, la nivelul ţării, a înregistrat în perioada 1 – 8 martie, o creştere cu 417% faţă de perioada similară a anului trecut, a informat, miercuri, Ministerul Afacerilor Interne.

Comparativ cu perioada 1 – 8 februarie, numărul cererilor de eliberarea a documentului de călătorie a crescut cu 191,84% în primele 8 zile ale lunii martie.

Numărul de programări online pentru eliberarea paşaportului înregistrat în perioada 1 – 8 martie a crescut cu 324,05% faţă de perioada similară din 2021 şi cu 121,42% faţă de perioada 1 – 8 februarie.

Ministerul Afacerilor Interne a anuțat, miercuri, că, încă de la primele semnale de creștere a volumului solicitărilor de pașapoarte – pe fondul îngrijorărilor populației privind o eventuală mobilizare din cauza conflictului armat din Ucraina – ministrul Lucian Bode a dispus măsuri pentru evitarea supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare, printre care și dispunerea prelungirii programului de lucru cu publicul, precum și suplimentarea, până la capacitatea maximă, a stațiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de pașapoarte.

Reprezentanții MAI reamintesc posibilitatea ca cetățenii să se înscrie pe platforma de programare online și în alte județe care au locuri disponibile pentru intervalul dorit.

În prezent, programul de lucru al Centrului Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice este de la ora 06:00 la ora 22:00, inclusiv în weekend.

MS / Foto: caracter informativ