România nu va avea probleme cu gazele naturale, pentru că este al doilea mare producător de gaze din Europa, a afirmat luni ministrul energiei, Virgil Popescu.

El a spus că la primăvară se vor reface stocurile și că în paralel se caută rute alternative de aprovizionare.

“Avem gaz în depozite. Evident, vine primăvara, vom reintroduce obligativitatea depozitării gazelor şi vom avea pentru iarna viitoare depozitele la maximum încărcate cu gaze naturale. Avem producţie de gaze. După cum am mai spus, căutăm diversificarea rutelor de aprovizionare şi a producătorilor de gaze: LNG, gaz azer, gaz din alte surse, american, catarez, din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite. Deci suntem în contact şi credeţi-mă că nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale”.

România se uită la absolut toate posibilităţile de aprovizionare cu gaze, iar Azerbaidjan sigur este o sursă în acest sens, a mai spus ministrul Energiei: “Azerbaidjan sigur este o sursă şi o rută de aprovizionare cu gaze naturale. Ne uităm, aşa cum aţi văzut şi declaraţia domnului prim-ministru, şi la gazul natural lichefiat, la LNG. La vizita şi la şedinţa comună de guvern cu Guvernul Greciei, am vorbit şi am pus în discuţie interconectorul între Grecia şi Bulgaria pentru a operaţionaliza coridorul vertical, pentru a putea avea acces şi la gazul azer pe Coridorul Vertical şi la terminalele de LNG din Grecia şi la terminalele de LNG din Turcia pentru că diversificarea surselor de aprovizionare este o prioritate pentru România şi pentru Europa. Deci da, ne uităm absolut la toate posibilităţile de aprovizionare cu gaze ale României”.

MS / Foto: caracter informativ