În cazul în care nouL proiect va fi adoptat de Parlament și promulgat de șeful statului, vânzarea unui vehicul rutier cu cel mult opt locuri pe scaune, înmatriculat, înregistrat sau introdus pe piața din România va implica un nou document. Vânzătorul va fi obligat să remită cumpărătorului un certificat RAR Auto-Pass. Acesta va fi valabil pentru 60 de zile de la eliberare și pentru o singură vânzare sau cumpărare.

Noul certificat pe care îl vei plăti din poziția de vânzător va include informații existente în registru cu privire la istoricul citirii odometrului, implicarea vehicului rutier într-un eveniment care a produs avarii grave la mecanismul de direcție, instalația de frânare sau la structura de rezistență a caroseriei ori a șasiului. Același act va include și o referință, dacă este cazul, la neprezentarea vehicului rutier în cadrul unei campanii de rechemare a vehiculelor rutiere care au fost înmatriculate, înregistrate sau introduse pe piață în România.

Conform proiectului legislativ, certificatul RAR Auto-Pass este valabil pentru o singură înmatriculare sau înregistrare și nu pentru o perioadă de mai mult de 60 de zile de la data eliberării acestuia.

MS / Foto: caracter informativ