În cursul zilei de vineri, 18 februarie 2022, cadrele Direcției Poliția Locală Târgu Mureș au predat, pe bază de proces-verbal, la Serviciul de Intervenție în Regim de Urgență din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș 6 minori care au fost surprinși la cerșit pe străzile municipiului.

V.L. de 11 ani și V.L. de 8 ani, din Valea Rece, au fost depistați în timp ce apelau la mila publicului în zona intersecției de la Fortuna, M.D.N. de 12 ani, M.A.de 13 ani și M.M.D. de 10 ani, din Petelea, au fost surprinși la cerșit pe str. Călărașilor, în timp ce D.G. de 6 ani a fost găsit apelând la mila publicului în stația de autobuz din Piața Trandafirilor.

Duminică, 20 februarie 2022, un alt minor în vârstă de 13 ani, V.F.F., din Valea Rece, a fost surprins în fața sediului CEC Bank de pe B-dul 1 Decembrie 1918, fiind internat, de asemenea, la SIRU. Aparținătorii legali ai acestor minori au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 200 de lei fiecare, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991.

Direcția Poliția Locală face un apel către cetățenii din Târgu Mureș să nu mai încurajeze fenomenul cerșetoriei, prin oferirea de bani celor care apelează la mila publicului.

Sursa / Foto: Facebook Poliția Locală Târgu Mureș