Obligația de a încheia o poliţă de asigurare şi dacă mergi cu trotineta va fi introdusă și la noi din 2023 când se transpune în legislație o directivă europeană, potrivit Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Numai în București, în ultimii trei ani au avut loc aproape 100 de accidente în care au fost implicate persoane aflate pe trotinete electrice. Multe dintre accidente s-au soldat cu răniți grav.

Polițele RCA vor fi necesare și pentru trotinete pentru ca persoanele care le folosesc să fie mai responsabile. Numărul mare de accidente în care au fost implicate aceste mijloace de deplasare impun o măsură care să îndemne la prudență în trafic, spun reprezentanții Autorității de supraveghere financiară.

“Măsura nu e tocmai pe placul multora dintre cei care au crezut că vor scăpa de cheltuieli dacă înlocuiesc mașina cu trotineta”, spune purtătorul de cuvânt al ASF, Dan Apostol.

Polițiștii, în schimb, atrag atenția că au fost foarte multe accidente pentru că unii dintre care urcă pe trotinete nu respectă reguli elementare.

MS / Foto: caracter informativ