Guvernul va da o ordonanță de urgență pentru a debloca investiția de la Iernut, a transmis miercuri ministrul Energiei, Virgil Popescu. Totodată, el a precizat că statul va cere garanții de la investitorul care va cumpăra Termocentrala Media că pe amplasament se va construi o nouă capacitate de producere a energiei electrice, pe gaze naturale.

„Voi veni în viitorul apropiat, în Guvern, cu un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru a debloca şi situaţia investiţiei de la Iernut! Da, am venit cu soluţii şi o vom face şi pe viitor! Avem grijă de cetăţeni, dar totodată continuăm şi investiţiile, pentru că doar aşa vom putea asigura securitatea energetică a României!”, a anunţat acesta într-o postare pe Facebook.

Producătorul naţional de gaze Romgaz a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut. Deși construcția a demarat în anul 2016 și trebuia să fie gata în 2019, investiția nu a fost finalizată nici până în prezent. Anul trecut, Romgaz a reziliat contractul, din cauza întârzierilor.

Sursa: e-energia.ro / Foto: Facebook e-energia.ro