Aproximativ 200 de copii cu vârste între 5 și 11 ani au fost programați în platforma oficială prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, Instituția Prefectului – Județul Mureș.

În județul Mureș există 5 centre de vaccinare care au un flux dedicat special vaccinării minorilor cu vârste între 5 și 11 ani. O primă tranșă de 500 de doze de vaccin a fost deja distribuită în centrele de vaccinare din Târgu Mureș, Sighișoara, Reghin și Târnăveni.

Centrele de vaccinare care au operaționalizat un flux dedicat minorilor (5-11 ani) sunt următoarele:

  • Târgu Mureș, Casa de Cultura ”Mihai Eminescu”
  • Târgu Mureș, Sala de sport de la Gimnaziul “Tudor Vladimirescu”
  • Reghin, Sala de sport Reghin
  • Sighișoara, Sala Polivalentă „Radu Voina”
  • Târnăveni, Sala Victoria Târnăveni

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty (Pfizer) este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici

Recomandăm programarea copiilor la vaccinare în centrele regăsite în platformă cu denumirea P_Ped. Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor, pe tot parcursul programului de lucru.

Sursa: Facebook Instituția Prefectului – Județul Mureș / Foto: caracter informativ