Pentru a evita situațiile neplăcute cauzate de temperaturile scăzute, Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, la fel ca în fiecare an, ia măsuri în vederea protejării persoanelor aflate în situații vulnerabile, pe perioada sezonului rece.

Astfel, Adăpostul de Noapte din cadrul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș situat pe strada Rozmarinului nr. 36, oferă oamenilor străzii un loc călduros pe timp de noapte, deparazitare, îmbrăcăminte, articole de igienă, consiliere medicală, consiliere socială și profesională în vederea reintegrării sociale a acestora.

„Principala problemă cu care ne confruntăm este că mulți dintre cei identificați ca oameni ai străzii refuză să vină la Adăpost, chiar și în perioadele în care se înregistrează temperaturi foarte scăzute pe timpul nopții și preferă să stea pe stradă. Nu îi putem lua cu forța, dar persoanele care vin singure la noi sau sunt aduși de poliție și SMURD, vor fi primite în asistență. Primesc condiții de găzduire decente și sprijin pentru reintegrarea lor în societate, astfel ca la părăsirea Adăpostului să nu fie nevoiți să se întoarcă în stradă. Pentru cei care sunt apți de muncă și doresc să lucreze, cu sprijinul AJOFM Mureș, le putem identifica și locuri de muncă. Posibilități există, au ce să facă, nu trebuie să stea pe străzi, însă este nevoie de cooperare și determinare care să vină și din partea lor. Nu avem pretenția că putem să le schimbăm viața dar sigur putem să îi ferim de suferințe inutile.” a declarat Andreia Moraru, Director Executiv Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș.

Pe această cale, facem un apel către târgumureșenii care identifică persoane fără adăpost în spații deschise, clădiri părăsite sau subsoluri de bloc, să apeleze numerele de telefon: 0365/422575, 0265/253234 (Adăpostul de Noapte) sau 0265/250760 (Dispecerat Poliția Locală) în vederea luării măsurilor care se impun sau să le îndrume la sediul Adăpostului de Noapte situat în Târgu Mureș, str. Rozmarinului, nr. 36.

Momentan, în cadrul Serviciului Social „Adăpost de Noapte”, un număr de 43 de persoane identificate ca fiind fără adăpost, beneficiază de serviciile oferite, capacitatea maximă fiind de 100 de locuri.

MS / Foto: caracter informativ