Administraţia Bazinală de Apă Mureş atenţionează administraţiile publice locale asupra faptului că s-a constatat în ultimele săptămâni prezenţa în jurul lacurilor de acumulare şi în zonele de protecţie a acestora a unor cantități de deşeuri menajere, vegetale, agricole, forestiere şi chiar industriale.

„În județul Mureș, punctele în care se acumulează cele mai multe deșeuri sunt la barajul Valea-Iobăgeni de pe râul Niraj, unde o dată de două ori pe an trebuie să eliminăm deșeurile forestiere și menajere, care ne blochează ferestrele de la baraj. Apoi, e barajul acumulării nepermanente Vânători și Bălăușeri sau în Tg. Mureș barajul vechi, unde de asemenea se adună cantități importante de deșeuri care vin aduse de apă. Un caz aparte e pârâul Cărbunarilor din comuna Vânători, unde de o perioadă nu reușim să strângem deșeurile și va trebui să apelăm la administrația publică locală – e groapa de gunoi a cetățenilor care domiciliază pe malul pârâului”- a precizat Călin Fokt, purtătorul de cuvânt al ABA Mureș, pentru radiomures.ro.

Administraţia Bazinală de Apă Mureş amintește că responsabilitatea pentru păstrarea curățeniei și igienizarea cursurilor de apă și a malurilor acestora revine administrațiilor publice locale.

Foto: Administraţia Bazinală de Apă Mureş