De luni, târgumureșenii își pot achita impozitele şi taxele locale! Noutăți la plata taxei de salubritate

Din 10 ianuarie, târgumureșenii vor putea să-și plătească dările locale pentru case, terenuri, mijloace de transport, garaje dar și taxa de salubritate.

Toate taxele au crescut față de anul trecut cu rata inflației, adică cu 2,6%, mai puțin taxa de salubritate care a crescut cu 25%.

Cei care vor plăti integral impozitul pe locuință, teren și mașină până la finele lunii martie, vor beneficia, ca în fiecare an, de bonificația de 10%.

Contribuabilii sunt încurajați să plătească online aceste dări la administrația locală din cauza restricțiilor cauzate de pandemie.

Vor avea posibilitatea de a plăti cash și cei nevaccinați, care nu pot intra în incinta Primăriei, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș directorul executiv al Direcției de Impozite și Taxe, Szövérfi László: „Vom deschide casieriile din incinta Primăriei Municipiului Târgu-Mureș, respectiv casieria din cartierul Tudor de pe strada Cutezanței. În momentul de față au acces doar persoanele vaccinate. Pentru persoanele nevaccinate, am creat posibilitatea ca, vis-a-vis de Primărie, în fostul coafor unde își are sediul Serviciul de taxe și impozite – persoane juridice, să poată să-și depună documentele și să poată face plăți. În Târgu-Mureș, taxele s-au mărit doar cu rata inflației. Taxa pe salubrizare în acest an va fi de 14,93 de lei lună (n.r. față de 11,87 de lei anul trecut) . Taxa se va achita în patru rate lunare.”

Ca o noutate, taxa de salubritate nu se mai achită pentru locuințele unde nu locuiește nimeni, iar cei care au mai multe imobile unde nu locuiește nimeni, nu vor achita taxa de salubritate decât pentru un singur imobil.

Declarația în nume propriu privind numărul de persoane la domiciliu mai trebuie completată și în acest an doar dacă sunt modificări la numărul de persoane.

Se pot plăti taxele:

 • Prin platforma www.ghiseul.ro
 • Prin cele 26 de stații de plată Selfpay amplasate în hypermarketuri sau în magazinele din diferite zone ale orașului, precum și în incinta clădirii Primăriei (Piața Victoriei nr. 3), și Serviciul Local de Evidența Persoanelor Târgu Mureș (strada Călărașilor nr. 26-28). Terminalele Selfpay nu percep taxe suplimentare la plata impozitelor locale.
 • Personal la ghișeele din incinta Primăriei Târgu Mureș, P-ța Victoriei nr.3 sau la punctul de lucru al Primăriei Târgu Mureș situat pe strada Cutezanței nr.19 în următorul interval orar:
  • luni-vineri 8.00-12.00
  • luni și miercuri 12.30-14.30
  • marți-joi – 12.30-16.00
  • vineri 12.30-14.00
 • Contribuabilii, persoane juridice, pot achita obligațiile fiscale la sediul Direcției Fiscale Locale, P-ța Victoriei nr.33, respectiv la punctul de lucru al Primăriei Târgu Mureș, situat pe strada Cutezanței nr.19, respectiv online, prin GlobalPay.

MS / Foto: caracter informativ