27 de tipuri şi forme pentru pahare: cocktail, vin, şampanie, whiskey, cognac şi lichior. Să folosim paharele potrivite pentru fiecare băutură pe care o preparăm acasă e o formă rafinament, dar şi o modalitate prin care îmbunătăţim experienta degustării băuturii.

În general, forma paharului influenţează temperatura băuturii, felul în care aromele se evaporă şi le descoperim la degustare; unele pahare sunt create pentru a putea ţine cât mai multă gheaţă, altele pentru a descoperi cât mai repede gustul băuturii.

Pentru paharele de cocktail regulile sunt simple: pentru băuturile care conţin multă gheaţă şi amestecuri non alcoolice paharele înalte cilidrice şi sunt cele mai potrivite, pentru băuturile cu alcool pur fără niciun amestec special – doar gheaţă, paharele cilidrice scurte sunt perfecte, iar paharele în formă de v, de clepsidra cu diametre diferite între bază şi vârf sunt pentru cocktailurile exotice.

Paharul Coupe a fost creat pentru a servi şampanie cu el, numai că diametrul foarte mare al acestui pahar nu e chiar potrivit cu băuturile care conţin dioxid de carbon: “bulele” se elimină rapid pentru că au la dispoziţie o suprafaţă foarte largă.
Paharul Coupe este folosit acum pentru cocktailurile care nu au nevoie de gheaţă – cum e Manhattan, Boulevardier sau Gimlet.

Citiți mai mult pe urban.ro

Foto: caracter informativ