Poliţiştii au deschis un dosar penal după ce au fost sesizaţi că, pe stâlpii Sinagogii evreieşti din Sighişoara, au fost desenate două svastici. În urma verificărilor au fost duse la audieri cinci persoane, un adolescent de 15 ani fiind cercetat pentru utilizarea în public a simbolurilor antisemite.

”La data de 22 decembrie a.c., în cursul serii, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Sighişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada Tache Ionescu din localitate, pe doi stâlpi ce aparţin Sinagogii evreieşti sunt desenate două simboluri svastica. La faţa locului, s-au deplasat poliţiştii de investigaţii criminale, unde au constatat că cele sesizate se confirmă”, au transmis poliţiştii din Mureş.

Potrivit acestora, poliţiştii au demarat de îndată o anchetă, pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările comiterii faptei, precum şi pentru tragerea la răspundere penală a autorilor.

”La data de 24 decembrie a.c., la sediul Poliţiei, au fost conduse cinci persoane, pentru clarificarea cu exactitate a situaţiei de fapt si luarea măsurilor legale ce se impun. Faţă de un tânăr, în vârsta 15 ani, din Sighişoara, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de utilizarea în public a simbolurilor antisemite, conform Legii 157/2018 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului”, au mai transmis poliţiştii.

Sursa: news.ro / Foto: colaj info