Deputatul USR Filip Havârneanu anunţă că proiectul „Fără lacăte pe curtea şcolii” a fost adoptat ieri în Camera Deputaţilor, astfel că elevii şi părinţii vor putea folosi terenurile şi sălile de sport din şcoli şi după ore, fără ca instituţiile de învăţământ să mai încuie porţile.

Filip Havârneanu a precizat, marţi, într-un comunicat de presă, că a iniţiat proiectul alături de Cristian Brian, Tudor Rareş Pop şi Ionuţ Moşteanu, cu toţii parlamentari USR, şi că după validarea în Senat în luna octombrie, proiectul a fost adoptat marţi în Camera Deputaţilor, cu 247 de voturi „pentru”.

El a afirmat că joaca multor copii s-a mutat în stradă, unde pericolul devine iminent, astfel că acest proiect vizează şi siguranţa celor mici.

„Culoarea politică în acest demers contează prea puţin, având în vedere că obiectivul nostru este comun. Orice primar sau orice consiliu local poate implementa Fără lacăte pe curtea şcolii. Este un proiect-resursă, nu o povară. Niciun filtru birocratic sau financiar nu trebuie să fie o scuză pentru a nu reda curtea şcolii copiilor. Până acum terenurile au fost închiriate preferenţial şi s-a creat o discriminare. Trebuie să lăsăm loc şi familiilor care nu îşi permit cursuri de sport în particular sau închirierea de terenuri. Doar administraţiile slabe preferă să închidă totul, în loc să caute soluţii”, a adăugat deputatul USR Filip Havârneanu.

MS / Foto: caracter informativ