Reprezentanții sindicatelor CNSLR Frăția, din Învățământ, din Sănătate, precum și din sectoarele private au pichetat ieri Prefectura Mureș, nemulțumiți că, după ce a fost amânată aplicarea Legii Salarizării din cauza pandemiei, acum statul va îngheța salariile și sporurile.

Sindicaliștii spun că guvernanții i-au invitat vinerea trecută la o întâlnire ce urma să aibă loc luni, dar sâmbătă a fost adoptată și publicată deja Ordonanța de Urgență privind aceste măsuri.

Sindicaliștii cer doar respectarea Legii Salarizării Unitare adoptate în 2017 și care nu s-a aplicat integral până acum decât la doar câteva categorii profesionale, cum ar fi medicii.

Numeroase categorii de angajați au fost lăsați pe dinafară, astfel, un economist care lucrează în spital câștigă mai puțin decât o femeie de serviciu dintr-o instituție publică, spun protestatarii.

Sindicaliștii mureșeni au ridicat și problema angajaților de la Azomureș care ar putea rămâne șomeri, dar și a facturilor tot mai mari la energie.

Sindicaliștii vor continua pichetarea prefecturilor până miercuri, inclusiv, dar spun că se poate ajunge până la greva generală.

MS / Foto: Facebook CNSLR Fratia UJSL Mures