Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii DIICOT – ST Târgu Mureş, au făcut, ieri, 11 percheziţii domiciliare, în judeţul Mureş, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice.

“Din cercetări a reieşit că, începând cu jumătatea anului 2020, 4 persoane, din judeţul Mureş, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, în vederea comiterii unor infracţiuni privind accesul ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică şi alterarea integrităţii datelor informatice. Astfel, începând cu luna august 2020 şi până în prezent, cele 4 persoane ar fi acţionat, în mod coordonat, utilizând dispozitive informatice confecţionate şi procurate, pentru a accesa, fără drept, sistemele informatice, care aparţineau sau erau administrate de mai multe societăţi comerciale, din judeţul Mureş, având ca obiect de activitate exploatarea jocurilor de noroc, în vederea generării unor bonusuri nereale, pentru a obţine diferite sume de bani”, arată Poliţia Română.

La grupare ar fi aderat mai multe persoane, angajate la societăţile comerciale, care ar fi îndeplinit funcţii de operatori ai jocurilor de noroc, la diferite locaţii din judeţul Mureş. Rolul acestora în desfăşurarea activităţii infracţionale ar fi fost de a asigura paza locului în care se aflau aparatele fraudate, cât şi de a remite sumele de bani din gestiune către ceilalţi membri ai grupării, atunci când ar fi fost generate câştigurile, în mod fraudulos.

Până în prezent, aceştia ar fi reuşit să obţină aproximativ 170.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe sisteme informatice (laptop-uri, telefoane mobile), precum şi dispozitive, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

Şapte persoane au fost duse la audieri.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureş.

MS / Foto: caracter informativ