Un bărbat din Bistrița-Năsăud și alți doi din Mureș au fost reținuți și ulterior arestați preventiv pentru şantaj şi lovire sau alte violenţe, după ce polițiștii și procurorii mureșeni au efectuat duminică 9 percheziții în ambele județe. Cei trei au hărțuit, amenințat și agresat o persoană pentru a o convinge să-și vândă niște terenuri agricole.

La data de 12 decembrie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş au pus în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud, la persoane bănuite de şantaj şi lovire sau alte violenţe.

Au fost ridicate telefoane mobile, cartele telefonice şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2020- şi până în prezent, un bărbat, de 54 de ani, din Sărmaşu, împreună cu alţi doi bărbaţi, prin hărțuiri, intimidări, amenințări repetate și acte de violență, ar fi constrâns persoana vătămată, pentru a o determina să înstrăineze, contrar voinței sale, terenuri agricole pe care le deține, către doi dintre aceştia.

Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar, la data de 13 decembrie, instanţa de judecată a dispus faţă de aceştia măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş.

La acţiune au participat luptători din cadrul S.A.S Mureş şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand “Târgu Mureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

MS / Foto: caracter informativ