Pompierii militari din cadrul punctului de lucru Sovata au fost chemați, sâmbătă, să intervină, în apropierea localității Câmpu Cetății, după ce un autocamion și un microbuz care transporta șase copii și o profesoară s-au ciocnit.

Microbuzul care îi transporta pe copii se îndrepta de la Eremitu la Sovata, unde aceștia cântau în cadrul unui cor bisericesc. Alături de cei șase copii era și o profesoară și, împreună cu șoferul microbuzului, au ajuns cu toții la unitatea de primiri urgențe în cadrul SMURD Târgu Mureș. În autocamion se aflau două persoane care au refuzat spitalizarea.

“Tirul a derapat în fața mea și eu nu am putut să fac nimic și am intrat direct în plin. Tirul venea din partea cealaltă și aveau curbă și în curbă era un pod deoarece drumul era prin cu gheață și a derapat și am intrat în camion în rezervorul camionului”, a spus șoferul care îi transporta pe copii.

“Era între Câmpu Cetății și Sovata și eu mergeam la Sovata la un cor și erau șase copii și o învățătoare și eu ca șofer. Impactul a fost puternic și atunci am lovit unde este rezervorul acestuia și s-a scurs toată motorina în drum. Bine că nu a luat foc.

La 10:30 s-a întâmplat. Când venim spre Sovata este o cale ferată și în zona aceea este un pod și este și acolo întotdeauna este gheață și din cauza poleiului. Atunci nu am mai avut ce să fac și am intrat în plin. Mai bine că nu am avut viteză ca altfel ar fi fost și mai rău.”

Vicas Diana, medic rezident la UPU SMURD Târgu Mureș, a dat detalii despre accident:

“Am fost solicitați la accident rutier microbuz cu camion. Între localitatea Eremitu și Sovata unde am găsit zece victime din accidentul rutier două victime au refuzat transferul la spital, iar despre cele opt victime care au fost transportate avem trei pacienți de cod galben, respectiv cinci pacienți de cod verde. Pacienții de cod galben au traumatism facial cu fractură de mandibulă, la prima vedere, respectiv, fractura de membre inferioare. Restul sunt răniți ușor.”

Sursa: antena3.ro