Și Ambulanţa ”Samaritanus” din Târgu-Mureş s-a alăturat campaniei „Dragă Moş Crăciun”, derulate în parohia Râpa de Jos, protopopiatul Reghin. Potrivit părintelui paroh Iustinian Dacian Oprea, a fost desemnat un voluntar, respectiv un student la Medicină Militară în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Târgu-Mureş, pentru a-l însoți pe Moş Crăciun spre a onora o parte din solicitările venite de la copiii din comunitate.

“Astfel, cu sprijinul domnului Varga Zsigmond Karoly, coordonatorul Serviciului de Ambulanţă Samaritanus Târgu Mureş, Moş Crăciun a ajuns la Râpa de Jos pentru a răspunde scrisorilor trimise de trei fraţi, Maria-Nicoleta, Adelin Nicuşor şi Vlad Sebastian Man. Pe lângă aparatura electronică primită de cei trei copii, constând într-un laptop, o tabletă şi un telefon mobil, voluntarii Ambulanţei Samaritanus au adus familiei Man o cantitate însemnată de produse alimentare şi detergenţi.

Povestea de viaţă a celor trei copii din satul nostru a fost dezvăluită, prin intermediul presei, după ce Miss Universe România 2021, Carmina Cotfas, alături de campioana naţională la călărie, Marisa Mureşan, în calitate de ajutoare ale lui Moş Crăciun, au venit să le aducă ghete de iarnă, îmbrăcăminte şi jucăriile pe care aceşti fraţi şi le-au dorit, la sfârşitul lunii noiembrie.

Mă bucur foarte mult că această familie a reuşit să fie ajutată. Mulţumim Ambulanţei Samaritanus, mulţumim doamnei Natalia Lazăr, coordonatoarea campaniei ‘Dragă Moş Crăciun’, pentru toate binefacerile faţă de aceşti copii”, a precizat părintele paroh Iustinian Dacian Oprea.

Sursa: Facebook Parohia Ortodoxă Râpa