Granițele de vest ale României sunt extrem de aglomerate, duminică după-masă, timpii de așteptare depășind o oră în mai multe vămi. Cauza o reprezintă numărul mare de români care se întorc în țară cu ocazia sărbătorilor, dar și decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) prin care se întocmesc documente de carantinare pentru toate persoanele ce vin din state non-UE, care nu au teste RT-PCR la intrarea în țară, indiferent dacă sunt sau nu vaccinate ori trecute prin boală.

La Vama Petea timpul de așteptare este de 90 minute, pe sensul de intrare sunt deschise 5 artere, iar pe sensul de ieșire, 2 artere, se arată pe site-ul Poliției de Frontieră.

La Vama Nădlac, timpul de așteptare este de 50 de minute și sunt deschise câte două artere.

La Nădlac II, timpul de așteptare este de 60 de minute, deși pe sensul de intrare sunt deschise 5 artere.

Condițiile de intrare în România au fost modificate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență în această săptămână, toate persoanele care intră în țară din state non-UE, trebuie să prezinte un test RT-PCR negativ, altfel fiind obligate să intre în carantină.

Inițial, CNSU a decis ca această perioadă să fie, în cazul persoanelor vaccinare sau trecute prin boală de 14 zile, însă vineri perioada s-a redus la doar 10.

Noile reguli se aplică până pe 8 ianuarie 2022.

Sursa: g4media.ro / Foto: caracter informativ