Ministerul Educației a cerut miercuri, printr-o scrisoare adresată Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), condus de Raed Arafat, graficul livrărilor de teste de salivă pentru școli, în condițiile în care cele rămase sunt insuficiente pentru săptămâna următoare, informează Edupedu.

Testele din şcoli sunt insuficiente chiar și pentru administrarea din prima zi a săptămânii, luni, 13 decembrie, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, precizează Ministerul Educaţiei. „Vă rugăm să ne transmiteți cu celeritate graficul de aprovizionare eșalonată cu teste de salivă, în condițiile în care testele primite au fost distribuite integral către unitățile de învățământ pentru administrare în săptămâna 6-12 decembrie, iar diferența rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna 13-19 decembrie, fiind insuficientă chiar și pentru administrare în prima zi a săptămânii – luni, 13 decembrie, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene”, se arată în scrisoarea Ministerului Educaţiei.

De asemenea, Ministerul Educației a cerut DSU ca testele sa fie livrate săptămâna viitoare ambalate individual sau cu 2 teste într-un set, se mai arată în adresa trimisă de Ministerul Educației către Departamentul pentru Situații de Urgență. Ministerul Educaţiei a făcut public documentul adresat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa: edupedu.ro / Foto: caracter informativ