Conform unui comunicat remis de AQUASERV S.A, de anul viitor cresc tarifele pentru serviciile de alimentare cu apă potabilă şi canalizare.

“Compania AQUASERV S.A. aduce la cunoştinţa publicului intenţia de ajustare/majorare a preţurilor şi tarifelor pentru serviciile publice de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare – epurare.

Ultima modificare de preț a avut loc în prima parte a anului 2020 iar de atunci până în prezent s-a înregistrat o inflație de peste 7%. Pentru asigurarea resurselor rambursării împrumutului contractat în vederea cofinanțării proiectelor de investiții, precum și pentru menținerea în bună funcționare a noilor obiective, este necesară o ajustare a prețurilor și tarifelor aplicabile în aria de operare a Compania AQUASERV S.A. Târgu Mureș, cel puțin cu rata inflației, astfel:

Tarifele de mai sus sunt stabilite în conformitate cu legislaţia specifică în vigoare din domeniu. Aceste preţuri au fost avizate de către A.N.R.S.C. – Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice prin adresa nr. 916530/29.10.2021 şi urmează să intre în vigoare începând cu data de 01.01.2022.”

Foto: caracter informativ