Poliția a fost sesizată după ce organizatorii unei „lecții de magie” au încălcat regulile pandemice și au organizat un eveniment cu sala arhiplină la Palatul Culturii din Târgu Mureș, în ciuda regulilor pandemice care prevăd că evenimentele se pot desfășura doar cu prezența a 30% din capacitate.

Sesizarea a venit în urma unei postări pe Facebook, în care autorul scrie despre o „lecție” de organizare de evenimente de către un „magician din București”. În imaginile postate de acesta, Palatul Culturii Mureș este arhiplin.

„Dacă nu faci promovare decât pe ascuns și nu știe nimeni, poți face ce vrei. Aparent doar unii organizatori de evenimente trebuie să respecte legea”, a scris autorul postării.

Având în vedere imaginile, polițiștii din Târgu Mureș s-au sesizat și au stabilit că sâmbătă, între orele 16.00-17.00, a fost organizat un spectacol de teatru interactiv, fără respectarea reglementărilor în ce privește triajul epidemiologic și numărul de participanți raportat la capacitatea sălii.

„Polițiștii au identificat organizatorul evenimentului, în persoana unui bărbat, de 31 de ani, din municipiul Craiova, reprezentant al unei societăți comerciale, din București. În cauză urmează a fi aplicate sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, a anunțat poliția.

Sursa: digi24.ro / Foto: Facebook Cristi Bojan