Începând cu 1 februarie 2022, vaccinul anti-Covid devine obligatoriu. „Nu vrem un val cinci, un val șase”, a anunțat Cancelarul Austriei.

Austria introduce carantina strictă la nivelul întregii țări, timp de cel puțin zece zile.

Anunțul a fost făcut de cancelarul Alexander Schallenberg, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit acestuia, Austria va intra în lockdown complet timp de zece zile, cu posibilitate de prelungire pentru încă zece zile. Măsurile îi vizează pe toți cetățenii, inclusiv pe cei vaccinați, deoarece aproximativ două milioane de persoane nevaccinate se aflau deja în carantină strictă, de la începutul acestei săptămâni.

Potrivit OMS, Austria a înregistrat 15 mii de cazuri Covid în ultimele 24 de ore. Incidența din ultimele șapte zile a trecut de 10 la mia de locuitori.

În plus, vaccinarea anti-Covid devine obligatorie începând din luna februarie a anului viitor. În legătură cu această decizie, cancelarul a declarat că “trebuie să privim realitatea în ochi. Incitați de oponenții radicali anti-vaccinare și de știri false slabe, prea puțini au fost vaccinați, iar acesta este un atac la adresa sistemului nostru de sănătate”. Executivul austriac urmează să detalieze cum vor fi sancționați cei care refuză vaccinarea.

Sursa: biziday.ro / Foto: caracter informativ