Ieri seară, în jurul orei 21:00, în orașul Sărmașu, strada Ghiocelului, din cauza unei manevre interzise de aprindere a focului cu benzină în sobă, cinci persoane au suferit arsuri de gradul I și II.

”Persoanele au suferit vătămări, după cum urmează: un băiețel de aproximativ șapte ani, a suferit arsuri de gradul I și II la nivelul gâtului, feței nasului, buzelor și de jur împrejurul membrului superior stâng, iar alte patru persoane adulte au suferit arsuri de gradul I și II la membrele superioare, membrele inferioare și abdomen (un adult de sex feminin cu arsură de gradul I la un deget – membru superior, un adult sex feminin cu arsură de gradul I la membru inferior, un adult sex masculin cu arsuri de gradul II pe membru superior și un adult sex masculin cu arsuri de gradul II pe abdomen)”, a anunțat ISU Mureș.

Persoanele afectate au fost transportate de către echipajul SMURD la CPU Sărmașu, pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Minorul împreună cu doi adulți au fost transportați la UPU SMURD Târgu-Mureș.

Evenimentul nu a fost urmat de incendiu și nu a fost necesară intervenția echipajelor de pompieri.

Să NU aprindeți focul cu benzină, motorină sau alte lichide inflamabile care produc vapori, este avertismentul transmis de către pompieri. De asemenea, NU lăsați niciodată copii nesupravegheați cu soba aprinsă ori cu sursele de aprindere la îndemână, mai precizează ISU Mureș.

MS / Foto: caracter informativ