Coordonatorul Serviciului de Ambulanţă Samaritanus Târgu Mureş, Varga Zsigmond Karoly, a declarat, ieri, că aproape 300 de persoane bolnave de COVID-19 care nu au avut loc în spitale şi au necesitat oxigen au fost ajutate cu concentratoare de oxigen în cadrul proiectului „Oxigen pentru Târgu Mureş”.

„Astăzi am primit spre folosinţă încă şase concentratoare de oxigen din parte Direcţiei de Asistenţă Socială Târgu Mureş şi, în total, avem acum 33 de aparate. În valul acesta al pandemiei, aproape 300 de bolnavi au beneficiat de concentratoarele de oxigen pe care le-am primit ca donaţie şi avem în monitorizare permanentă alţi 80 de bolnavi COVID cu pulsoximetre.

Întrucât o donaţie a fost făcută din zona Reghin, avem un concentrator de oxigen dat la un bolnav din Idicel Pădure. Prin folosirea concentratoarelor, în general starea de sănătate a bolnavilor se ameliorează, întrucât aceste aparate cresc saturaţia de oxigen din organism”, a declarat, pentru Agerpres, coordonatorul Serviciului de Ambulanţă Samaritanus Târgu Mureş, Varga Zsigmond Karoly.

Direcţia de Asistenţă Socială Târgu Mureş a anunţat, marţi, că se implică în proiectul „Oxigen pentru Târgu Mureş” şi a pus la dispoziţia Asociaţiei Samaritenilor din România şase concentratoare de oxigen, sub formă de împrumut cu folosinţă gratuită.

„Consider că, în aceste momente, trebuie să fim solidari şi responsabili, unindu-ne forţele pentru a sprijini bolnavii din comunitate în faţa pandemiei de Coronavirus, care ne-a schimbat vieţile. Am decis să ne implicăm şi noi ca Direcţie de Asistenţă Socială în ceea ce înseamnă sănătatea semenilor noştri şi să le întindem o mână de ajutor în această criză de oxigen.

Astfel, am împrumutat, cu titlu gratuit pe o perioadă de 1 an de zile, 6 concentratoare de oxigen Serviciului de Ambulanţă Samaritanus, care, la rândul lui, le va oferi celor care au nevoie de îngrijire la domiciliu, din lipsa locurilor în spitale, cererea fiind extrem de mare. Aceste dispozitive medicale omologate sunt pentru folosire individuală, neasistată, la domiciliul beneficiarilor.

Îmi doresc din tot sufletul ca cei în suferinţă să treacă peste acest moment complicat din viaţa lor şi sper ca ajutorul nostru să fie cât mai de folos acolo unde ajunge, în drumul spre vindecare şi spre o viaţă normală”, a arătat directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Târgu Mureş, Andreia Moraru, într-un comunicat de presă.

MS / Foto: Facebook Ambulanța Samaritanus