Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, ieri seară, că, din momentul în care furnizorii livrează testele pe bază de salivă pentru depistarea COVID-19, acestea vor ajunge în şcoli în cel mult 24 de ore prin intermediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. El a precizat că joia viitoare ar putea fi prima zi de testare.

El a afirmat că mizează pe înţelegerea cadrelor didactice de a-şi sprijini elevii în acest proces de recoltare a probelor.

“Am mizat foarte mult şi pe înţelegerea colegilor cadre didactice şi sunt convins că marea majoritate chiar dacă sunt foarte mulţi aceia care se opun, cred că majoritatea cadrelor didactice înţeleg să sprijine proprii elevi în acest proces”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

El a menţionat că vor fi testaţi şi elevii vaccinaţi.

Întrebat cam cât ar putea dura testarea elevilor, Sorin Cîmpeanu a afirmat: “Depinde, dacă se prelevează simultan, sunt elevi mai mari, cu care te înţelegi, într-o oră ai rezolvat acest lucru. Dacă o iei să acorzi asistenţă elev cu elev deja s-a terminat programul, tot programul şcolar din ziua respectivă”.

Ministrul Educaţiei a mai afirmat că doreşte ca testarea elevilor să aibă loc luni şi joi.

MS / Foto: caracter informativ