Poleiul şi ceaţa au dus la un accident în lanţ în judeţul Mureş. 20 de maşini au intrat unele în altele pe un pod peste calea ferată. Şoferii susţin că maşinile au alunecat ca pe patinoar, iar drumarii nu ar fi dat cu antiderapant. În schimb, drumarii au o altă variantă. În urma impactului, o femeie, pasager într-o maşină, a fost rănită foarte uşor şi a primit îngrijiri medicale.

Accidentul a avut loc în jurul orei 6:00 dimineaţa. Pe podul peste calea ferată, maşinile au alunecat precum săniile pe derdeluş. Din cauza poleiului, autoturismele au intrat unul în altul. De teamă, unii şoferi care au văzut că nu pot evita impactul au sărit din maşini.

“Eu am lovit maşina. Eu când am văzut că e de-a latul maşina acolo şi remorca, am tras stânga ca să nu lovesc remorca şi am lovit în plin remorca”, spune un șofer.

“Am văzut maşinile oprite, pe avarii. Am tras dreapta să opresc, să evit, nu am putut evita şi din spate m-au lovit alţii. Era sticlă, era foarte, foarte… era gheţuş”, spune un alt șofer.

Şoferii dau vina pe cei de la drumuri pentru că nu ar fi dat cu antiderapant. Şi susţin că şi-ar fi făcut treaba abia după accident.

“Nu a fost, nu a fost nicio maşină. Au venit după jumătate de oră maşinile cu nisip, cu ce trebuiau să vină înainte”, explică șoferul.

“Am văzut semnalizatoarele din faţă şi am pus frână, m-am oprit până să ajung la restul, dar cei din spate nu au mai putut. Patinoar, patinoar, patinoar. Dacă era un pic de nisip, nu era problemă. M-am dat jos din maşină, abia mă ţineam pe picioare, aşa era de sticlă pe jos. Trebuia aruncat antiderapant din timp”, spune un alt conducător auto.

În schimb, drumarii susţin că au dat cu antiderapant. Traficul în zonă a fost blocat timp de patru ore.

Direcţia de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunţat că în zona pasajului s-a acţionat cu sare de două ori după lăsarea ceţii, luni dimineaţă, vizibilitatea în zonă fiind sub 50 de metri.

“Accidentul s-a întâmplat în zona pasajului Sânpaul în condiţii de ceaţă densă, cu vizibilitate de sub 50 de metri. Revizia s-a făcut cu 3 autospeciale, în jurul orei 4.00, apoi la 6.30, când s-a lăsat ceaţa au ieşit pentru acţionare 3 auto cu 12 tone sare. (…) Am primit între timp raportarea detaliată a intervenţiilor de azi dimineaţă de pe DN 15. Menţionez că toate utilajele sunt monitorizate prin GPS şi la consumul de sare”, a precizat reprezentantul DRDP Braşov, Robert Elekes.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, ieri, că în urma accidentului rutier petrecut pe DN15 E60, la Sânpaul, în jurul orei 6,30, în care au fost implicate 20 de maşini, administratorul drumului public a fost amendat cu suma de 14.500 de lei, iar 9 dintre conducătorii auto au fost sancţionaţi potrivit O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Pe lângă amenzile aplicate, poliţiştii au retras un certificat de înmatriculare şi au testat cu aparatul etilotest toţi conducătorii auto implicaţi, rezultatele fiind negative.

Sursa: observatornews.ro / Foto: Facebook ISU Mureș