A fost panică mare, sâmbătă seara, într-o localitate din Mureş. Zeci de oameni se aflau la priveghiul unui consătean când au primit vestea că tocmai casa celui decedat a luat foc. Au fugit într-un suflet de la capelă la locuinţa în flăcări, însă deja focul ardea puternic. Se pare că nenorocirea ar fi pornit de la o lumânare aprinsă lăsată pe o maşină din curte şi de acolo s-a extins.

Flăcările au izbucnit în jurul orei 20.00, când în casă nu mai era nimeni. Proprietarul murise, iar toate rudele erau alături de el, la capelă. Focul a fost văzut de un vecin, care a dat fuga să-i anunţe, după ce a sunat la 112.

Nu doar rudele bărbatului din Senereuş erau la priveghi, ci şi foarte mulţi consăteni. Când au auzit vestea, au alergat într-un suflet să vadă dacă mai pot salva ceva. Flăcările erau însă prea mari. Se pare că au pornit de la o maşină parcată în curte.

Dan Gheorghe, șef Garda de Intervenție de la Detașamentul Târgu Mureș: “Un incendiu care s-a propagat de la maşina proprietarului la casă. Au ars aproximativ 40 de metri pătraţi din acoperişul casei.

Din fericire, nimeni n-a fost rănit, casa fiind goală. Proprietarul de 66 de ani fusese adus la capelă cu puţin timp înainte de a izbucni incendiul.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă și cercetează cauzele care au dus la producerea incendiului.

Sursa: observatornews.ro