Cancelarul Alexander Schallenberg a anunțat ieri că persoanele care nu au fost vaccinate complet împotriva COVID vor avea voie să-și părăsească casele doar pentru necesități vitale sau urgente, așa cum ar fi să meargă la medic, să facă cumpărături, să meargă la muncă sau să se vaccineze. “Trebuie să creștem rata de vaccinare. Este rușinos de scăzută”, a spus Schallenberg. Persoanelor nevaccinate le fusese interzis anterior să intre în restaurante, hoteluri și să participe la evenimente private cu mai mult de 25 de persoane.

Poliția va verifica aleatoriu trecătorii pentru a-i identifica pe cei care circulă deși nu sunt vaccinați. Autoritățile au vorbit de câteva zile despre posibilitatea adoptării unei astfel de măsuri, mai ales în Austria Superioară și Salzburg, regiuni cu cele mai mici rate de vaccinare.

În ultima perioadă, țara a înregistrat o creștere a numărului de cazuri Covid – 13.152 sâmbătă, în creștere față de 11.798 cu o zi înainte. Incidența se apropie de 8 la mie, de trei ori mai mare decât în Germania, care și ea trece printr-o creștere.

Cu doar 65% din populația totală vaccinată, Austria are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest.

MS / Foto: caracter informativ