Echipajul SMURD de la punctul de Lucru Azomureş a fost alertat marţi seara, printr-un apel la 112, care anunţa că o femeie însărcinată în 37 de săptămâni avea nevoie de ajutorul lor. “Tânăra era speriată, se afla la prima naștere și acuza dureri foarte mari la fiecare două minute. Era deja în travaliu, nașterea se putea produce oricând. După aproximativ 20 de minute, băiețelul a venit pe lume.”

Paramedicii au acordat primul ajutor calificat atât mamei, cât şi copilului, până la sosirea în sprijin a unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Cei doi au fost preluaţi de personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean Mureş pentru investigaţii medicale amănunţite şi îngrijiri de specialitate.

Echipajul de prim ajutor de pe ambulanţa SMURD care a asistat la naştere era format din paramedici de la ISU Mureş şi de la ISU Timiş.

“Echipajul de prim ajutor de pe ambulanța SMURD era format din patru paramedici. Trei dintre aceștia, plutonier major Țiboc Adrian, plutonier major Craioveanu Robert și plutonier Lovasz Zoltan fac parte din echipa ISU Mureș, iar plutonier Lefter Anda este din cadrul ISU Timiș și se afla la cursul de formator din cadrul Centrului de Formare Formatori, Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență – ISU Mureș”- potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

MS / Foto: Facebook ISU Mureș