Încă un incendiu într-un spital COVID din România! A fost activat Planul roșu de intervenție în județul Prahova în această dimineață!

Doi bărbați de 74 și 75 de ani au decedat, iar 18 persoane au fost evacuate și transportate la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești. Cele 18 persoane transferate nu au suferit intoxicații cu fum.

Un salon al spitalul suport-Covid Movila Vulpii din Ploiești a ars integral. În salon, se aflau cei doi pacienți, care au decedat, și o infirmieră, de 51 de ani, care a suferit arsuri. Focul s-ar fi declanșat în momentul mișcării patului, potrivit declarațiilor infirmierei. Cei doi pacienți aflați în salon erau agitați în momentele premergătoare izbucnirii focului. Incendiul s-a manifestat la parter, pe o suprafață de 20 de metri pătrați, cu degajare puternică de fum, fără flacără.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat joi, la Ploieşti, că incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost lichidat în trei minute, o infirmieră care se afla la acel moment în salon suferind arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Ea este transferată la Spitalul Floreasca, din București.

Întrebat dacă infirmiera respectivă a încercat să stingă incendiul, Arafat a răspuns că stingătoarele au fost folosite.

Şeful DSU a precizat că incendiul a fost anunţat la ora 4,15, iar echipele de intervenţie a ajuns la faţa locului în zece minute, incendiul fiind lichidat în trei minute.

De asemenea, Arafat a arătat că s-a luat decizia ca celelalte pavilioane ale secţiei să nu fie evacuate, pentru că nu au fost afectate de eveniment. Există însă o problemă cu furnizarea căldurii, instalatorii lucrând pentru rezolvarea situaţiei.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, medicul Bogdan Nica, a declarat joi, după incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase, că instalaţia electrică era nouă şi verificată, iar unitatea dispunea şi de detectoare de oxigen.

Pompierii militari au lichidat incendiul izbucnit la spitalul suport-Covid Movila Vulpii din Ploiești.

La fața locului, au fost mobilizate 6 autoapeciale de lucru cu apă și spumă, una de descarcerare, 20 de ambulanțe SMURD și SAJ și 57 de pompieri militari ai Serviciului de Ambulanță Județean Prahova.

MS / Foto: ISU Prahova