După aproape două luni fără restricții, Danemarca va reintroduce pașaportul sanitar din cauza creșterii numărului de cazuri Covid-19, a anunțat ieri prim-ministrul, relatează AFP.

“Comisia pentru Epidemii a recomandat guvernului să clasifice coronavirusul drept «boală care amenință societatea» și să reimpună coronapass-ul. Guvernul va urma această recomandare”, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen în cadrul unei conferințe.

La sfârșitul săptămânii trecute, autoritățile sanitare au avertizat despre riscul de a vedea spitalele țării „supraaglomerate” din cauza „riscului de Covid-19, gripă și alte boli infecțioase”.

”Autoritățile sanitare se așteptau la mai multe persoane infectate (cu Covid) și spitalizate, dar lucrurile s-au întâmplat mai repede decât se aștepta”, a spus Frederiksen.

Numărul infecțiilor zilnice în țara nordică a ajuns la peste 2.000 în ultimele zile față de un pic peste 200 de cazuri zilnice la mijlocul lunii septembrie.

În Danemarca, 85,9% dintre cei peste 12 ani au primit două doze de vaccin.

Danemarca a renunțat pe 10 septembrie aproape complet la restricţiile anti-Covid iar locuitorii săi revin la viaţa de dinainte de pandemie, fără măști, fără pașaport sanitar, angajații au revenit la birouri, iar concertele au putut fi organizate în prezenţa a zeci de mii de fani.

MS / Foto: caracter informativ