Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că se va raporta, de săptămâna viitoare, rata de vaccinare în unitățile de învățământ pe fiecare structură, nu doar pe cele cu personalitate juridică.

Adică se va calcula separat procentul de vaccinare a personalului și pentru grădinițele subordonate unor școli de exemplu.

Ministrul a spus că a ales acest „criteriu de departajare” fiindcă altfel școlile și grădinițele ar fi rămas închise „o bună perioadă de timp”, aceasta fiind ipoteza de la care au plecat autoritățile în discuțiile despre reluarea cursurilor.

Raportarea pe fiecare structură înseamnă că, dacă o școală cu personalitate juridică are mai multe corpuri, două grădinițe, o școală primară, una gimnazială și un liceu, de exemplu, acum toate acestea sunt închise dacă rata comună de vaccinare nu trece de 60%. Prin raportarea pe fiecare structură, grădinițele și școala primară ar putea funcționa cu prezență fizică, dacă angajații acestora sunt vaccinați în procent de peste 60, în timp ce școala gimnazială și liceul vor rămâne online, dacă au puțini angajați vaccinați.

Ministrul a mai spus că peste 2 milioane de elevi, din cei 2,9 milioane, merg de azi, 8 noiembrie, fizic, la cursuri. Restul sunt în unități de învățământ în care rata de vaccinare este mai mică de 60% și vor face școală online.

MS / Foto: caracter informativ