Autoritățile au găsit soluții pentru cei cărora le-a fost folosită identitatea pentru eliberarea unor dovezi fictive de vaccinare și care, din această cauză, nu-și puteau genera certificatul verde COVID.

Medicul Valeriu Gheorghiță spune că persoanele aflate în această situație se pot adresa call centerului înființat în cadrul campaniei de vaccinare, la numărul de telefon 021.414.44.25. Acestea își pot genera certificatul verde digital după ce sunt verificați în Registrul Național al vaccinării și tot după asta pot face și doza a 3-a de ser:

„Din punct de vedere practic, se trimite copie după adeverința de vaccinare și copie după cartea de identitate. Se verifică dacă persoana respectivă este în registrul electronic național al vaccinării. Se identifică centrul – dacă nu figurează în registrul electronic național al vaccinării se verifică în centrul de vaccinare faptul că persoana a semnat consimțământul informat și a efectuat chestionarul de triaj, care nu fac altceva decât să ateste că într-adevăr persoana a fost în centrul respectiv – și atunci se reintroduc aceste date în registru și se poate genera certificatul digital. Și în felul acesta se poate efectua și doza trei. Nu este vorba doar de certificat, sunt multe persoane care așa au aflat că s-au suprascris datele peste evidența lor prin faptul că nu erau recunoscute ca persoane eligibile pentru administrarea dozei de booster”, a explicat Valeriu Gheorghiță marți, 2 noiembrie 2021.

Sursa: europafm.ro / Foto: caracter informativ