De astăzi, 25 octombrie, masca de protecție trebuie să fie purtată și pe stradă, indiferent dacă o persoană este singură, iar unica excepție este când aceasta face sport, precum jogging, a afirmat șeful DSU, Raed Arafat.

„Masca devine obligatorie peste tot, se anulează toate excepțiile pentru mască, gen birou cu 5 persoane vaccinate, cu 10 persoane vaccinate. Iar în exterior, singurele activități care rămân fără mască sunt activitățile sportive individuale sau dacă se practică sport în condițiile Hotărârii de Guvern. În rest, masca este obligatorie în următoarea perioadă”, a declarat Raed Arafat după ședința de Guvern.

Întrebat dacă atunci când oamenii merg singuri pe stradă aceștia vor trebui să poarte mască, Raed Arafat a răspuns că da.

„Nu mai există acum (n.red. – această excepție), masca este obligatorie, cum am avut-o cândva. Ne-am întors la situația pe care am avut-o. Iar dacă ești, bineînțeles, într-o activitate sportivă, jogging, una-alta, acolo poți fără mască, dar aceasta este excepția care există”.

Sursa> libertatea.ro / Foto> caracter info