“Unitatea de suport medical COVID-19 funcționează la capacitatea maximă de 30 de paturi, iar acestea sunt mereu ocupate.

Am mulțumit echipei medicale care luptă acolo cu profesionalism pentru a salva vieți în fiecare zi.

Am întâlnit întâmplător și aparținători ai pacienților internați, care mi-au mărturisit că apreciază dăruirea personalului medical și faptul că sunt mereu ținuți la curent cu starea rudelor lor. În paralel, continuăm să operaționalizăm noi paturi ATI, 3 noi locuri fiind disponibile la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Vă rugăm să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!”, a scris ieri, pe pagina sa de Facebook, prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Unitatea de Suport Medical COVID-19 a fost construită anul trecut, în timpul stării de urgenţă, prin reamenajarea sălii polivalente de la UMFST Târgu Mureş.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” a iniţiat şi conceput proiectul şi a amenajat spaţiile din interior şi din exterior, inclusiv compartimentările interioare pentru saloane şi spaţiile de suport pe care le-a pus la dispoziţie Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în timp ce ceilalţi parteneri au oferit suport material şi tehnic. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a realizat instalaţiile de curent electric, oxigen şi aer comprimat, a dotat cu echipamente şi mobilier medical unitatea şi s-a organizat pentru asigurarea resursei umane şi materiale. Consiliul Judeţean Mureş a asigurat resursele financiare pentru finalizarea proiectului şi operaţionalizarea acestuia, iar Direcţia de Sănătate Publică, consultanţa şi avizele necesare, alături de alte autorităţi locale şi sub coordonarea Instituţiei Prefectului Mureş.

Foto: Facebook Instituția Prefectului – Județul Mureș