Arhiepiscopia Tomisului îi îndeamnă pe enoriași să plătească pomenirea celor dragi pe internet, direct cu cardul, dar și să facă donații pentru biserică prin aceeași metodă. Credincioșii au la dispoziție o secțiune specială în care pot scrie numele rudelor decedate, fără să mai fie nevoiți să meargă la biserică. Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului spun că decizia a fost luată în contextul pandemiei, dar și la insistentele enoriașilor.

Anunțul prin care credincioșii au aflat despre posibilitatea de a trimite pomelnice și donații online către Arhiepiscopia Tomisului a fost publicat pe un site de socializare și a stârnit imediat interesul internauților, care au comentat pro și contra inițiativei.

Odată accesată pagina, credincioșii sunt întâmpinați de un îndemn de a dona și pentru postul de radio al Arhiepiscopiei. Cine intră pe link poate dona o sumă prestabilită: 5, 10, 50 de euro sau poate introduce oricât dorește.

Mulți credincioși privesc cu ochi buni inițiativa Arhiepiscopiei Tomisului. Alții cer mai multă transparență cu privire la modul în care se cheltuiesc banii strânși.

Donaţiile pot fi realizate de pe un cont al unei aplicații electronice de plată sau de pe un card de credit sau debit.

Foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului (colaj)