Orașele și municipiile din țara noastră vor putea beneficia, din anul școlar 2022 – 2023, de înființarea unor curse școlare, potrivit unei legi publicate ieri în Monitorul Oficial.

Legea 249/2021, publicată azi în Monitorul Oficial nr. 975, vizează înfiinţarea de curse şcolare în municipiile și orașele din țara noastră. “În municipii și orașe, elevii din învățământul primar care frecventează cursurile unei unități de învățământ de stat, particulare și confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse școlare, pentru transportul de la/ până la unitatea de învățământ”, apare în lege.

Prevederile legii urmează să intre în vigoare începând cu prima zi a anului școlar 2022 – 2023. Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigură din bugetul de stat, prin transfer către primării.

Reamintim în acest context că elevii care nu merg la școală în localitatea unde locuiesc pot beneficia, așa cum a stabilit, în iunie, OUG 50/2021, de decontarea cheltuielilor de transport între localitatea de domiciliu și cea în care urmează cursurile școlare.

MS / Foto: caracter informativ